bikeever_logotyp

Strona głównaPolityka prywatności

I. Klauzula informacyjna RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w spawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz.UEL119/1 z 4.5.2016r.) informujemy że:

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Firma Handlowo Usługowa Marcin Kramarczuk ul. Leśna 33 26-070 Łopuszno.
  2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zamówienia na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dn. 27 kwietnia 2016r. w szczególności:Realizacji umowy zawartej w ramach złożonego zamówienia.
  • Obsługi reklamacji w przypadku gdy taka zostanie złożona.
  • Do kontaktu z Państwem w celu i w związku z realizacją zamówienia.
  • Dochodzenia ewentualnych roszczeń i odszkodowań.
  1. Państwa dane przechowywane są zgodnie z przepisami na okres 6 lat.
  2. Odbiorcami Państwa danych osobowych będą podmioty uczestniczące w realizacji zamówienia m.in firmy przewozowe, podmioty obsługujące płatności elektroniczne oraz kredytujące zakupy.
  3. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  4. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże odmowa podania danych może skutkować odmową realizacji zamówienia.
  5. Posiadają Państwo prawo do:
  • Żądania dostępu do swoich danych osobowych.
  • Sprostowania, poprawienia danych.
  • Usunięcia danych lub ograniczenie przetwarzania.
  • Prawo do uzupełnienia niekompletnych danych.
  • Wniesienie sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych osobowych.
    Ponadto mają państwo prawo w każdej chwili na cofnięcie wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, jednak wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych, którego dokonano na podstawie udzielonej zgody przed jej cofnięciem.
  1. Aby uzyskać informacje o przetwarzaniu danych osobowych, wszelką korespondencję prosimy kierować na adres Administratora danych lub na skrzynkę email kontakt@bikeever.pl

II. Certyfikat SSL

Zabezpieczenie danych osobowych (Certyfikat SSL)

Strona internetowa bikeever.pl jest zabezpieczona protokołem sieciowym SSL używanym do bezpiecznych połączeń internetowych. Certyfikat SSL zapewnia poufność transmisji danych przesyłanych przez internet. Dzięki czemu dane użytkowników, skrzynki pocztowe, kontakt z nami i inne informacje dotyczące klientów nie trafią w niepowołane ręce.

III. Pliki Cookies

  1. Strona internetowa bikeever.pl używa plików cookies w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze strony. Pliki cookies używane są również w celu tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszenie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.
  2. Poprzez pliki cookies należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Pliki cookies zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików cookies mogą być zbierane wyłącznie w celu określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobą nieuprawnionym.
  4. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesyłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje dostępne są w ustawieniach oprogramowania przeglądarki internetowej.
X